Kırklareli’nin; coğrafi konumu, fiziki yapısı ve iklim özellikleri gibi faktörler göz önüne alındığında arıcılık için çok uygun bir yer olduğu ortaya çıkıyor. Bu arıcılık potansiyeli üzerinde durulduğunda ise, ilimizin coğrafi işaretli Meşe balının olması ve yine ilimize özel Trakya arısının bulunması Kırklareli’nin arıcılık alanında Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olması anlamına geliyor.
Bal üretiminde verim, kalite ve miktarı arttırmak için, Bakanlığımız öncülüğünde diğer kamu kurumları ve STK’ lar işbirliğinde hazırlanan projeler her zaman üreticimizin menfaati için yapılamaya devam edecektir. Bu projeler dışında bakanlığımızın özellikle arıcılık için verdiği desteklemeler artarak devam etmektedir.
Kırklareli’nde arıcılık için gözde ilçelerinden olan Demirköy’ de, “Kırklareli İl Özel İdaresi Destekli Demirköye Bal Üreticileri Birliği İle Temel Petek Alımı Projesi” yapıldı.
Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy gerçekleştirilen proje ile ilgili konuşmasında, “Göreve geldiğim günlerde arıcılığın, Kırklareli ili için gizli kalmış bir cevher olduğunu gördüm. Bununla birlikte yaptığımız veya ortak olduğumuz çalışmalar neticesinde, ilimizde kovan sayımızı 80 bin civarına çıkardık. Bu sayı bizim hedeflerimiz için sadece bir başlangıç olup, bu sayı daha da artacaktır. Demirköy’ de yapılan bu proje, bal kalitemizi ve verimimizi arttırmak için yapılan projelerden sadece bir tanesidir. Bu gibi projeler artarak devam edecektir. Bu projede emeği geçen başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, ayrıca diğer bütün katılımcılarımıza teşekkür ederim. Üreticilerimize ise bereketli ve kazançlı bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)