Ana Sayfa Gündem 9 Haziran 2023 375 Görüntüleme

Babaeski HEM’in yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı                   

Haber: Erhan Ertürk

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Eylül ayından bu yana 666 adet kurs açıldı. Bu kurslardan 5433 kadın kursiyere , 3161 erkek kursiyere olmak üzere toplamda 8594 kursiyere ulaşıldı.

Babaeski Halk Eğitimi Merkezindeki açılış Programına; Kırklareli Valisi Birol Ekici ve eşi Filiz Ekici, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ve eşi İmran Elmacıoğlu, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ergin, Babaeski Belediye Başkan Vekili Nuray Öner Polat, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Zafer Menekşeoğlu, Babaeski İlçe Jandarma Komutanı Serhat Özfidan, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Dindar Seçen, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, İYİ Parti Babaeski İlçe Başkanı Ayhan Akcan, İl Genel Meclis Üyesi Tarık Akın, Babaeski İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Banu İşler, Babaeski Halk Eğitimi Müdürü Sezer Arslan, Babaeski İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, Babaeski Halk Eğitimi Merkezi idarecileri, usta öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Halk oyunları ekibinin gösterisini sunmasıyla program devam etti.

Açılışta konuşma gerçekleştiren Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sezer Arslan; ‘’Hayat boyu öğrenme kavram olarak değişimi, gelişimi, sürdürülebilirliği ifade etmektedir. Günümüzün ve geleceğin eğitim uygulamaları içinde bireyin ömür boyu eğitim ihtiyacını destekleyen etkili ve yaygın öneme sahip eğitim sürecidir. Babaeski Halk Eğitimi Merkezi olarak anaokulu düzeyinden başlayarak üst yaş sınırı olmaksızın her yaş düzeyine uygun kurslar açmaktayız. Kurslarımızın amacı mahallede, okulda, işte vatandaşlarımıza ulaşabilen her alanda ve her yaş grubuna erişerek bireyin ve toplumun mesleki ve sosyal başarısını desteklemektir. İnsan kaynağının niteliğini arttırmak ve istihdam sağlayarak ekonomik gelişmeyi desteklemek günümüzde hayat boyu öğrenmeyi ön plana çıkarmaktadır. 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketinden sonra Babaeski Halk Eğitimi Merkezi olarak amirlerimizin destekleri usta öğretici ve kursiyerlerimizin katılımıyla en kısa sürede organize olarak depremden etkilenen vatandaşlarımız için uyku tulumu ve giyecek gibi zaruri ihtiyaç malzemelerini dikerek depremzede vatandaşlarımıza küçük de olsa yardımda bulunmuş olduk. Kurumumuzca 269 adet uyku tulumu ve 2137 adet giysi ve battaniye gibi ürünler dikilerek depremzede vatandaşlarımıza gönderilmiştir. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Açıköğretim ortaokulu ve açıköğretim lisesi eğitimleri yarıda kalan veya belli bir yaş düzeyinden sonra okumak isteyen vatandaşlarımızın eğitimlerini tamamlayabilmelerine imkan sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı yaygın eğitim kurumları olarak kurulmuştur. Bugün itibariyle kurumumuzda kayıtlı 123 açıkortaokul öğrencisiyle 545 açıklise öğrencisi bulunmaktadır. Açıkortaokul ve lise iş ve işlemleri kurumumuzca yapılmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezleri bireylerin yeni beceriler edinmesi, var olan becerilerini geliştirmesi, sosyalleşmesi, yaşadığı çağa ve onun getirdiği değişimlere uyum sağlayabilmesi, bayanların ekonomik hayatta daha fazla katılmasına rehber olunmasını amaçlamaktadır. Aynı zamanda el sanatları kurslarımız geçmişten geleceğe kültürümüzü aktararak el sanatları kültürümüzün yeni nesiller tarafından bilinir olmasını sağlamaktadır. Kurumumuzda mesleki eğitim spor, sanat, el sanatları, giyim, ilkyardım, yabancı dil, okuma-yazma, velilerimize yönelik aile okulu vb. kursları açmaktayız.

Eylül ayından bugüne kadar 666 adet kurs açtık. Bu kurslardan 5433 tanesinden bayan kursiyerlerimiz, 3161 erkek kursiyerimiz olmak üzere toplamda 8594 kursiyerimize erişmiş bulunmaktayız. Bu Babaeski için yararlanma oranı olarak %18,54’ü ifade etmektedir. Hedefimiz kurs çeşitliliğini ve kursiyer sayımızı daha da arttırmaktır’’ sözlerini dile getirdi.

‘’Kültürümüze ve tarihimize ait olan değerleri yaşatmak en önemli görevimiz’’

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında hazırlanan yıl sonu sergisinde konuşma gerçekleştiren Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü  Kadriye Tokat; ‘’Bakanlığımızca hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi beceri ve yeteneklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Hayat boyu öğrenme kurumları faaliyetlerini her yerde herkese ulaştırmayı hedef edinmiş ve edinmeye devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığımızın her zaman her yerde her yaşta eğitim anlayışıyla milli eğitim teşkilatı olarak bizler okul çağındaki nüfusa örgün eğitim kurumlarımızda eğitim veriyor ve her yaştan insanımıza da her uygun ortamda açtığımız kurslarımızda usta öğreticilerimizin nezaretinde bilgi ve beceriler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu topraklar üzerinde sahip olduğumuz en büyük güç kültürümüzden ve tarihimizden aldığımız güçtür. Kültürümüze ve tarihimize ait olan değerleri yaşatmak en önemli görevimiz geçmiş ile bugünümüzü geleceğe aktarmamızda bu topraklarda olmamıza katkı sağlayan en önemli sigortadır.

‘’Burada yürütülen faaliyetlerin asıl kahramanlarını kursiyerlerimiz olarak görüyoruz’’

Biraz önce program akışı içerisinde yer alan çocuklarımız ile gençlerimizden oluşan halk oyunları ekibi kültürümüzün en güzel örneklerini sergilediler. Biraz sonra da açılışını yapacağımız sergideki renklerde ve nakışlarda yine kültürümüzün güzel örneklerini yaşatmak için gösterilen gayreti göreceğiz. Her ikisi de her türlü takdire ve övgüye değer güzelliklerdir. Burada yürütülen faaliyetlerin asıl kahramanlarını kursiyerlerimiz olarak görüyoruz. Onların talepleri olmadığı sürece buralar boş kalır. Böyle bir emek, böyle bir gayret ortaya çıkmaz. Onlardan gelen her türlü talebi değerlendiren usta öğreticilerimiz bu topraklar üzerindeki kültürümüzün canlı kalmasını sağlayacak örnekleri verip tüm birikimlerini kursiyerlere aktarmaya çalıştıkları için bizlerin gözünde çok kıymetlidir. En zor şartlarda Covid-19 salgınının başladığı ilk dönemlerde ve 6 şubat depremlerinin ilk günlerinden itibaren Babaeski Halk Eğitimi Merkezimizin idarecileri, kıymetli usta öğreticileri ve meslek liselerimizin kıymetli öğretmenleri kurumlarımıza gelerek görev yapmak zorunda olan askerimize, polisimize, hemşiremize, doktorlarımıza, muhtarlarımıza, tüm covid görevlilerine, depremde üşüyen insanlarımıza Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız tarafından temin edilen malzemelerle maske, uyku tulumu ve giyisiler dikerek zanaatlarıyla bize en zor zamanda destek vermişlerdir. Ben sizlerin huzurunda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sergideki eserlere zamanını harcayıp emek verenleri tebrik ederken bu serginin hazırlanmasında emeği geçen başta kurum müdürümüze, değerli usta öğreticilere, kursiyerlerimize, açılışımıza gelerek bizleri onurlandıran siz kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum’’ dedi.

‘’Bu kurslarla aslında hepimizi hayata hazırlıyor’’

Kırklareli Valisi Birol Ekici yaptığı konuşmada; ‘’Bugün burada kursiyerlerimiz el emeklerini göz nurlarını sergiliyorlar. Halk Eğitimi de önce anlattılar açıköğretim olmak üzere 73 alanda 3630 kurs açıyor. Bu kurslarla aslında hepimizi hayata hazırlıyor. Bunun için milli eğitim camiasını bir kez daha tebrik ediyorum. Çağdaş dünyada bir çoğumuz dünya standartlarında bir insanın ömrü boyunca ortalama üç iş değiştiriyor. Bu değiştirilen işlerde de halkımızı da bu işlere beceri ve bilgi olarak hazırlayabilmek için halk eğitimi kursları tüm dünyada yaygın olarak sürdürülüyor. Bazı meslekler bizim ömrümüzde bile yok olabiliyor. Bazı biçki nakışlar bile ninemizin, annemizin yaptığıyla bugünün genç kızlarının beğendiği biçki ve nakışlar değişmiş oluyor. Bu kursa gelip kendini geliştiren bilgi ve becerisini arttıran başta kursiyerlerimiz olmak üzere tüm katılımcıları tebrik ediyorum. Milli eğitim müdürümüzü, kaymakamımızı, halk eğitimi müdürümüzü burada bu güzel imkanı sergiledikleri için, kursiyerlerimize sağladıkları için onlara da teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelip bizlerle birlikte sevincimizi paylaştığınız için hepinize saygılar sunuyor, sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Babaeski Halk Eğitimi Merkezi’nin yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol mensupları ve vatandaşlar sergiyi gezerek ortaya konan eserleri incelediler. Kırklareli Valisi Birol Ekici, özel gereksinimi olan bireylerin açmış olduğu sergiyi beraberindekilerle ziyaret ederek onlarla görüşmek istediğini ifade etti. Sergi açılış töreninden sonra vatandaşlar tarafından gezildi. Vatandaşlar sergide bolca fotoğraf çekildi. Sergi 9-12-13 Haziran tarihlerinde 12.00-18.00 arasında ziyarete açık olacak.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com