Kırklareli Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ilgililerin cezalı duruma düşmemeleri, süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri hususunda basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklamasında; “Milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun olarak kullanılan her türlü ölçü ve ölçü aletinin doğru ayarlı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak imal edilmesi ve kullanılması 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğidir.
Bu itibarla;
Akaryakıt istasyonlarında bulunan Akaryakıt, LPG, CNG, Adblue, Mobil Tanker Sayaçları ve Lastik Hava Basınçölçerler. Kapasitesi 2000 kg’in üzerinde otomatik olmayan tartı aletleri. Aks kantarları. Hassas kütle ölçüleri için Muayene başvuruları https://basvuruportal.tse.org.tr adresli Başvuru Portalı üzerinden iki yılda bir yılın Şubat ayının son gününe kadar Türk Standardları Enstitüsü (TSE)’ ye elektronik ortamda yapılacaktır.
Otomatik tartı aletleri ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan otomatik olmayan tartı aletleri muayene başvuruları iki yılda bir yılın Şubat ayının son gününe kadar Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servislerine yapılacaktır.
Hız İhlal Tespit Donanımları, Egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları her yıl, Isı Sayaçları muayene başvuruları beş yılda bir yılın Şubat ayının son gününe kadar ilgili Muayene Servislerine yapılacaktır. Isı Sayaçları için, Sırasıyla bina yönetim kurulu veya bina yöneticisi veya bina sahibi il müdürlüğüne başvurarak, ticari amaç dışında kat malikleri arasında ısı paylaşımı için kullandıkları ısı sayaçlarının bu Yönetmelik kapsamındaki muayenelerden muaf tutulmasını isteyebilir.
Takograf Cihazlarının muayene başvuruları ilgili Muayene Servislerine gün/ay/yıl takip edilerek iki yılda bir yapılacaktır.
Taksimetre Cihazlarının muayene başvuruları ilgili Muayene Servislerine gün/ay/yıl takip edilerek yılda bir yapılacaktır.
Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri. Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartim kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; Masa terazileri, Asma teraziler, Tek kollu kantarlar, İbreli terazi kullanıcıları tarafından iki yılda bir yılın Şubat ayının son gününe kadar bulundukları Belediyeye başvurulmalıdır.
Şebekelerinde takılı olan 10 yılını doldurmuş elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için; İlgili Belediye Başkanlıkları, O.S.B.’leri Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Firmaları tarafından https://dijjitalbakanlik.sanayi.gov.tr üzerinden yılın Şubat ayının son gününe kadar muayenenin yaptırılacağı İl Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.
Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine (http://msurapor.sanayi.gov.tr/) adresinden ulaşılabilir.
İlgililerin cezalı duruma düşmemeleri, süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri hususu,
Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
HABER MERKEZİ