Kırklareli Valiliğinin koordinesinde çocuklarımız ve gençlerimizin gelecek hayatlarına taşıyacakları olumlu davranışlar geliştirmeleri, tüm vatandaşlarımızın çevre bilinci farkındalığı oluşturmaları, geri dönüşümün önemini kavramaları ve tasarruf bilinci geliştirmeleri amacıyla hayata geçirilen “Geleceğimle Büyüyorum” projesi tanıtım toplantısı Kırklareli Valisi Osman BİLGİN’in başkanlığında paydaş kurumların katılımıyla video konferans yöntemi ile yapıldı.
HABER: CEYHUN ÇOLAK
“Geleceğimle Büyüyorum” projesi amacı, paydaşları;
Günümüzde kaynakların azalması, nüfusun artması gibi nedenlerle atıkların dönüştürülmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, çevresel farkındalık oluşturulması oldukça önem kazanmıştır. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşları sürece dahil edilerek ‘Geleceğimle Büyüyorum’ projesi oluşturulmuştur.
Çocuklarımız ve gençlerimizin gelecek hayatlarına taşıyacakları olumlu davranışlar geliştirmeleri, tüm vatandaşlarımızın çevre bilinci farkındalığı oluşturmaları, geri dönüşümün önemini kavramaları ve tasarruf bilinci geliştirmeleri projenin amacıdır.
Sıfır atık, atık toplama ve geri dönüşüm konularında belediye, çevre ve şehircilik il müdürlüğü ile çalışmalar yapılarak konu hakkında halen yürütülen projelere okulların dâhil edilmesini sağlar. İlde bulunan okullardaki eski malzemelerin yenileme çalışmalarının yapılmasını destekler. Atık gıdaların geri dönüşümünü sağlar. Atık malzemelerin geri dönüşümünün teşvik edilmesini sağlar. Kamu personelinin sıfır atık konusunda bilinçlendirilmesini sağlar. Tek kullanımlık poşet kullanımının azaltılmasını sağlar. Çocuk ve gençlerin ağaç dikme kültürünün oluşturulmasını sağlar. Atık boyaların toplanarak değerlendirilmesini sağlar. Özellikle gençlerde bisiklet kullanımının teşvik edilmesini sağlar. Kullanılmayan eşyaların çocuklar arasında değişiminin yapılmasını sağlar. Kullanım ömrünü tamamlamış ilaçların geri dönüşümünü sağlar. Geri dönüşümün teşvik edilmesi için çalışmalar yapılmasını sağlar.
Kırklareli Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen projenin paydaşları; Kırklareli Belediye Başkanlığı, İlçe Belediyeler ve Belde Belediyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarıdır.