Ana Sayfa Gündem 4 Mart 2020 1018 Görüntüleme

KANOLA ÜRETİCİLERİ DİKKAT

Ülkemizde rapiska, rapitsa, kolza isimleriyle de bilinen ve kışlık ve yazlık olmak üzere iki fizyolojik döneme sahip bir yağ bitkisi olan Konola ilaçlama dönemi ile ilgili olarak, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda, çiftçilerin kanola’da hastalık ve zararlılara karşı yapılacak ilaçlama mücadelesi le ilgili olarak bilgilendirilme yapıldı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, çiftçilerin kanola’da hastalık ve zararlılara karşı yapılacak ilaçlama mücadelesi le ilgili olarak bilgilendirilme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

  • Kanolanın önemli zararlıları toprak pireleri, tarla salyangozu, kanola sap hortumlu böceği, lahana kelebeği ve yaprak bitidir. Özellikle Trakya’da bazı lokasyonlarda lahana kelebeği ve yaprak biti zararı görülür. Önemli hastalıkları ise mildiyö, kolza kök uru, kurşuni küftür. Bu hastalık ve zararlılar ile EKONOMİK ZARAR EŞİĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINARAK ilaçlı mücadele yapılmalıdır.
  • İlaçlamalar sabah erken veya öğleden sonra serin saatlerde, hava sıcaklığının 30 dereceyi geçmediği zamanlarda yapılmalıdır.
  • Öğle sıcağında, yağmurdan önce ve özellikle rüzgarlı havalarda ilaçlama yapmayınız.
  • İlaçlama esnasında ilaçlarla temastan kaçınınız
  • İlaçlama yaparken maske, eldiven, koruyucu elbise, çizme ve koruyucu gözlük kullanınız.
  • İlaçlama esnasında hiçbir şey yenmemeli, sigara içilmemeli, buharlaşan ilaçları teneffüsten kaçınılmalıdır.
  • İlaçlar ile temasınız halinde, ilaç değen yerleri bol suyla yıkayıp en yakın sağlık kuruluşuna kullandığınız ilacın etiketi ile başvurunuz.
  • Kullanılan ilaçların ambalajları açıkta bırakılmamalı, dere ve su kaynaklarına kesinlikle atılmamalıdır.
  • Mücadele yaptığınız süre zarfında ve mücadele sonrasında ARILARIN ZARAR GÖRMEMESİ için kovanların ilaçlama yapılmayan yerlere nakledilmesi, EVCİL HAYVANLARIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN ilaçlanan alanlara ve yakınlarına sokulmaması, otlatılmaması ve ilaçlama yapılan alanların yakınlarındaki sahalardan hayvanlara yedirilmek amacıyla ot biçilmemesi gerekmektedir.
  • İlaçlama yapacak olan üreticilerin yakınlarda kovanları bulunan ARICILARA haber vermeleri ve ilaçlamalarını ARILARIN pasif olduğu zamanlarda yapmaları önemlidir.  HABER: SEVDE GÜL MALİT

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Dünya 3.sü oldu

Dünya 3.sü oldu

Tema Tasarım | Osgaka.com