Ana Sayfa Gündem 28 Ağustos 2020 777 Görüntüleme

Muhteşem gala

Lüleburgaz Belediyesi “Merhaba Güzel Vatanım” filmine muhteşem gala gecesi düzenledi. Açık havada Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA) gerçekleştirilen gala gecesine filmin yönetmen ve oyuncu kadrosu katıldı.

Lüleburgazlıların akın ettiği ve boş yerin kalmadığı gala gecesinde konuşan filmin yönetmeni Cengiz Özkarabekir, “Bu tarz filmlere toplumun ihtiyacı var. Çünkü bizim anlattığımız şeyler gerçek şeyler” dedi. Belediye Başkanımı Dr. Murat Gerenli de, “Nazım Usta’nın dizelerinde de dile getirdiği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak hasreti ve davetiyle sanatın birleştirici gücü sayesinde kendisi gibi olmayanlara da merhaba diyenlerin vatanı olacak benim güzel vatanım.” dedi.
Belediyemizin açık havada sinema etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği “Beyaz Perde Yıldızlar Altında” film gösterimlerinin 3’üncüsü yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı, Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit’in hayat hikayesinin paralel bir şekilde anlatıldığı “Merhaba Güzel Vatanım” filmi oldu. Gala olarak gerçekleşen etkinlikte filmin yönetmeni Cengiz Özkarabekir, prodüktörü Evren Ertem, görüntü yönetmeni Faik Çayır, oyuncular Umut Beşkırma, Kutay Şahin, Ali Biner ve Serkan Altıntaş hazır bulundu. Gala gecesinde film ekibine Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.
Galada sıkı virüs önlemleri alındı
LYFA’da 25 Ağustos’ta gerçekleşen etkinlik öncesinde Belediye ekiplerimiz tarafından sıkı koronavirüs önlemleri alındı. Vatandaşlar için sandalyelerin sosyal mesafeli bir şekilde dizildiği alana girişler ise kontrollü gerçekleştirildi. Vatandaşların, Belediyemiz tarafından oluşturulan giriş noktalarında ateşleri ölçülürken, alana girişler dezenfektan sıkılarak yapıldı. Öte yandan, dağıtım esnasında yoğunluk yaşanmaması için, vatandaşlar için ayrılan sandalyelerin her birine paketlenmiş halde patlamış mısır konuldu.
“Özkarabekir’i Yücel’in Çiçekleri’yle tanıdım”
Galada film öncesi konuşma yapan Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli, filmin yönetmeni Özkarabekir’i Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un Köy Enstitüleri için verdiği mücadeleyi anlatan “Yücelin Çiçekleri Filmi” sayesinde tanıma şansı bulduğunu söyledi. Başkan Gerenli, “Sevgili Cengiz Özkarabekir ve hemşerimiz Evren Ertem’i Yücel’in Çiçekleri filmi sayesinde tanıma şansı buldum. Yücel’in Çiçekleri onurlu Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan ve nüfusun çoğunluğu kırsal kökenli, köylerde yaşayan genç Cumhuriyetimizin en büyük eğitim projesi olan Köy Enstitüleri’nin kurucusu, aydınlanma devriminin mimarları sevgili Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un hayatlarını, Köy Enstitüleri’ni anlatan, belgesel tadında harika bir film. Filmin sonu Kepirtepe’nin bugünkü halini gösteren sahnelerle bitiyor. Yeni Kuşak Köy Enstitülü bir arkadaşınız olarak kentimiz için önemi çok büyük, bölgemize değer katmış olan Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün bu halini heyecanla ve biraz da içim burkularak izledim. Kepirtepe’yi hak ettiği yere getirmeliyiz. İzleyemeyen herkesi Yücel’in Çiçekleri filmini öneriyorum.” dedi.
Atatürk’ün sözleriyle vurguladı
Başkan Gerenli, izleyicilere filmin konusu hakkında da kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatla ilgili sözüyle örnek verdi. Gerenli, “Her şeyin sevgiyle başladığı Lüleburgaz’da, ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından kopmuş demektir’ diyen Atamızın izinden yürüyoruz. Bilim ve sanatın ışığıyla aydınlanan çağdaş Cumhuriyet değerleriyle yoğrulmuş kent kültürünü yaratmaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Her şey çok güzel olacak. Nazım Usta’nın dizelerinde de dile getirdiği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak hasreti ve davetiyle sanatın birleştirici gücü sayesinde kendisi gibi olmayanlara da merhaba diyenlerin vatanı olacak benim güzel vatanım. İyi seyirler diliyorum” dedi.
Lüleburgazlılara övgü
Başkan Gerenli’nin ardından söz alan yönetmen Cengiz Özkarabekir, Lüleburgaz halkına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Özkarabekir, Lüleburgaz’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Özkarabekir, geçtiğimiz yıl Lüleburgaz’da gösterilen Yücelin Çiçekleri filminin kendilerinde ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek, “Yücel’in Çiçekleri’nin bizim için çok ayrı bir yeri vardı. Yücel’in Çiçekleri’ni geçen yıl bütün Türkiye’de, Gaziantep’ten Diyarbakır’a, Trabzon’dan Çanakkale’ye, Muğla’dan Anlatya’ya birçok yerde gösterimini sağladım. Yücel’in Çiçekleri’ni doğrudan salonlarda 50 bin kişi izledi. Bunun çok büyük bir kısmını çocuklar ve gençler oluşturdu” diye konuştu.
Özkarabekir, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’ni temsilen kendisine çiçek veren Hamiyet Gülaçar’ın “Yücel’in Çiçekleri Filmini yeniden burada görmek istiyoruz” talebi üzerine, “Biz bunun için çok gururluyuz. Bu filmi yaparken asıl anlatmak istediğimiz grup gençlerdi. Onu da sağladığımızı düşünüyorum. Bu film Lüleburgaz’ın, Kepirtepe’nin, hepimizin. Dolayısıyla istediğin zaman tabi ki gösterimi sağlayabilirsiniz. Bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
“Pandemi nedeniyle tam kadro gelemedik”
Merhaba Güzel Vatanım filminin konusu hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Özkarabekir, koronavirüs salgını nedeniyle gala gecesine tam kadro gelemediklerini söyledi. Özkarabekir, “Merhaba Güzel Vatanım aslında Nazım Hikmet’in hayat hikayesi üzerinden kültür ve sanatın gücünü anlatıyor. Ahmet Ümit’in de hikayesi paralel bir kurguyla ilerliyor. Keşke Ahmet Ümit de burada olsaydı. Pandemi’den dolayı tam kadro gelemedik. Sevgili Yetkin Dikiciler, Ahmet Ümit, Berna Laçin burada olmayı çok isterdi. Katılamadılar ama temsilen biz de buradayız. Merhaba Güzel Vatanım kültür ve sanatın gücünü, kurtarıcılığını anlatıyor” ifadelerini kullandı.
“Bu tarz filmlere ihtiyacımız var”
Yücelin Çiçekleri, Merhaba Güzel Vatanım gibi filmlerin bir gerçekliği yansıttığını kaydeden Özkarabekir, “Bu tarz filmlere toplumun ihtiyacı var. Çünkü bizim anlattığımız şeyler gerçek şeyler. Ne varsa onu yansıtmaya çalışıyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz bunları bilsinler. Dolayısıyla toplumda öyle bir boşluğu kapatmak amacındayız. Buraya gelirken de filmin bileşenlerinden biri Ekrem İmamoğlu’ydu. Kendisinin de size selamlarını iletiyorum. Lüleburgaz Belediyesi’nin, başkan Murat Gerenli’nin bize hep destek olduğunu da belirterek kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

FİLMİN KONUSU
Merhaba Güzel Vatanım, Nazım Hikmet ile Ahmet Ümit’in gerçek hayat hikayelerinden uyarlanıyor. Cengiz Özkarabekir’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Nazım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunun, Ahmet Ümit’in 1980’li yıllarda Moskova’ya gidişi üzerindeki etkisini ve Ümit’in fırtınalı yaşamına yansımalarını gözler önüne seriyor. Filmde aynı zamanda Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit’in zorlu hayat serüvenlerinin edebi kişiliklerinin oluşması üzerindeki etkisi anlatılıyor. Yetkin Dikinciler’in Nazım Hikmet’e, Serkan Altıntaş’ın ise Ahmet Ümit’e hayat verdiği filmin kadrosunda Berna Laçin, Pelin Batu, Umut Beşkırma, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi gibi isimler yer alıyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com