Ana Sayfa Gündem 4 Şubat 2019 1751 Görüntüleme

ŞAHİN ARSLAN VE EKİBİ KAZANDI

Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı Genel Kurul seçiminde üreticiler; ‘Şahin Arslan ve ekibi’ dedi.

Haber: Umut AL

Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı’nın Genel Kurul seçimi 2 Şubat Cumartesi günü Belediye Tansa Düğün Salonunda düzenlendi.

Genel kurul seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Babaeski Ziraat Odası Genel Kurul seçiminin açılış konuşmasını yapan Babaeski Ziraat Odası Başkan Adayı Şahin Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ziraat odaları, Kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek hizmetleri görmek, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, çiftçilik mesleğinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplin ve ahlâkını kollayıp gözetmek, çiftçilikle iştigal edenlerin meslekî hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır

Odamız asli görevi olarak çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi için ön hazırlığını yapmakta ve Çiftçi belgesi düzenlemekte olup bundan sonraki süreçte çiftçi kayıt sisteminin Ziraat Odalarınca yürütülmesini her platformda gündeme getirdiğimiz gibi üyelerimizin gerek üretimde gerekse mali ekonomik, bitkisel, hayvansal üretimde karşılaştıkları, karşılaşabilecekleri sorunları yerinde ve zamanında çözüme kavuşturmak, ilgili makamlarla üreticiler arasında köprü görevi üstlenip yerine getirmektedir. Vergi Dairesi’nde üreticilerimizin karşılaşacağı problemleri çözme noktasında Takdir Komisyonunda temsil ettiğimiz gibi İlçe Kaymakamlığı Başkanlığında bulunan çeltik hasat komisyonu Çiftçi Koruma Mütevelli Heyetinde temsilci bulundurarak Toplum Sağlığıyla ilgili çeşitli çevre dernekleriyle, Belediye ile istişare ve zaman zaman ortak çalışmalar içerisinde yer alarak üyelerimize yardımcı olmaktayız. İlçemizde düzenlenen tarım festivalinde yapılan teşvik yarışmasında dereceye giren çiftçilerimizi belirlemede tespit komisyonunda görev alarak her dalda dereceye girmiş çiftçilerimizin ürettiği ürünleri festivalde Odamızın standında teşhir etmekteyiz

Odamıza kayıtlı 7 bin 427 aktif çiftçi kayıtlı olup toplamda 557 bin 000 dekar alanda tarım yapılmaktadır. Ziraat Odası bünyesinde kurulan İktisadi İşletme üzerinden zirai ilaç, tohum, gübre ve zirai alet satışları yapılmaktadır. Oda Meclis Kurulu ve Yönetim Kurulu’muzun çalışmalarıyla çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 2015 yılında Pehlivanköy’de Ziraat Odası Şubesi açılmış ve 2016 yılında Odamıza iki katlı yeni bir Hizmet Binası alınmıştır.

Ayrıca 2016 yılından itibaren Odamızda başlanan Tarımsal Danışmanlık birimi tarafından, kayıtlı çiftçilerimize çiftçi ziyareti, çiftçi toplantısı, tarla gününe, tarım fuarları ve inceleme gezisi, demostrasyon kursu ve kurslar verilmiştir. Ayrıca bu danışman çiftçilere her ay ziyaret yapılarak toprak numune alınması, gübreleme, yabancı ot kontrolü hakkında planlamalarında destek verilmesinin yanında bir o kadar da danışman olmayan çiftçilere hizmet verilmektedir. İlerideki hedefimiz mevcut Tarım Danışmanı sayısını arttırarak çiftçilerimize tarlasında, bağında yerinde danışmanlık hizmeti verebilmektir.

Bölgemizde alternatif ürünlerin tanıtılması uygulanması konusunda çalışmalar yürüterek 2018 yılı itibari ile 13 dekar lavanta ekimi ve 2019 da uygulanmak üzere lavanta ve salep projelerinin uygulanmasında öncülük ederek üyelerimize örnek projeler üretmeye devam ediyoruz.

Odamıza kayıtlı olan üyelerimize ihtiyaçları doğrultusunda aktif bir şekilde bilgi verebilmek amacıyla ve özellikle bitkisel üretimde oluşabilecek hastalık ve olumsuzlukları önceden uyararak gerekli tedbirlerin alınması konusunda önemli bilgilendirmeleri Toplu Mesaj yoluyla üyelerimizin hüzünlü, sevinçli, sıkıntılı günlerinde daima yanlarında oluyoruz ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz..

Odamız geçmiş senelerde özelleştirme ile satılan Alpullu Şeker Fabrikası’nın satılmaması ve çiftçilerimizin ekim alanlarını artırarak fabrikanın yeniden çalışmasını sağlamak için bütün olanaklarını ortaya koymasına rağmen ne yazık ki satılmasını engelleyememenin üzüntüsünü yaşamaktayız.

Geçtiğimiz sezonlarda bölgemizde ayçiçeğinde görülen mildiyö hastalığını, bu hastalığın mağdur ettiği çiftçilerimizin tespitlerinin bir bir yapılarak resmi makamlara iletilmesi hususunda ve gerek yerel gerekse ulusal basında konunun duyurulması konusunda bizzat aktif rol almıştır.

Bu sezon buğdayda meydana gelen olumsuz iklim şartları yüzünden çiftçimizin ürününün zarar görerek değer kaybı yaşamış bu nedenle de değeri düşük olan ürünü Toprak Mahsülleri Ofisin almayacağını açıklamasıyla ve değerinin çok altında alınabileceğini deklare etmeleriyle Odamızın yapmış olduğu gerek Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü, Ajans Müdürlükleri ve Tarım Bakanlığı nezdinde gerekse çiftçilerimizle yapılan çalışmalar sonuç vermiş azda olsa çitçimizin mağduriyeti giderilmeye çalışılmıştır.

Odamız ve Babeski – Kırklareli Toprak Mahsülleri Ofisi ile TMO nun 2018 yılı Tahıl Alım Politikaları ve Lisanslı Depoculuk hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş olup buğday randevu sorunları giderilerek T.M.O.’ya buğday teslimatları kolaylaştırılmıştır.

Babaeski Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Trakya’nın tarımı ve sorunları hakkında büyük bir tarım toplantısı düzenleyerek gerek Trakya’mızın gerekse Ülkemizin tarım sorunları tartışılmıştır. Bu toplantı sonucunda sesimizi duyurarak ve yıllardır 5 kuruş buğday desteğinin ertesi gün 10 kuruş olarak açıklanmasına katkı sağladığımız aşikardır.

Görev süremiz boyunca yapmış olduğumuz etkinlikleri çalışmaları kısaca özetlemek gerekirse odamız ile Babaeski Halk Eğitim Merkezi ile 2016 Yıl Sosyo Ekonomik Kalkınma Mali Destek “ Önce İnsan “ Programı kapsamında Simülatörlü Biçerdöver Operatör Eğitimini Trakya Kalkınma Ajansı ile Babaeski Simülatörlüğü Eğitim Kapısı başlıklı projede proje ortağı olarak yer almış olup yine  Odamızca çiftçilerimize Karma Yem ve Soya Üretimi Kursu düzenlenmiştir.

Odamız-Babaeski Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Pehlivanköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 18-40 Yaş Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Bilgilendirme toplantısında aktif rol alarak konu ile ilgili üyelerimizin katılımları sağlanmış ve sonrasında Genç Çiftçilerin başvurularında Odamız tarafından yardımcı olunmuştur.

Odamız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 18-40 Yaş Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Babaeski Tarım Festivalinde Odamız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Tarım Teşvik Yarışması’nda dereceye giren çiftçilerimizin ürünlerinin sergilendiği stant açılmış Odamız tarafından çiftçilerimize ikramlar yapılıştır.

Edirne Araştırma Enstitüsü ve Babaeski Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü buğday çeşit denemesi tarla günü etkinliğine ikram yardımı ve çiftçilerimizin katılımı sağlanmıştır. Ayrıca Çiftçilerimizi bilgilendirmek adına Bayer, Tarsim, Syngenta gibi çeşitli firmaların düzenledikleri tarla günü ve tarım konulu toplantılara katılım sağlanmış ve bu konuda çiftçilerimizin bilgilendirilmesinde yardımcı olunmuştur.

Çiftçilerimizin çalışmalarında üretimlerinde faydalı olacak teknolojik gelişmeleri yerinde görebilmeleri amacıyla Odamızca, Tekirdağ Karaevli, İnegöl, Konya, İzmir ve Büyükkarıştıran Tarım Fuarlarına  her yıl organizasyonlar  düzenlenmiş olup önümüzdeki dönemde de üyelerimizin talepleri ve istekleri doğrultusunda fuar organizasyonlarına devam edilecektir.

Karadeniz’de Hassas Tarımın Gelişimi İçin İzlenebilirliğin Oluşturulması Projesi (TRAGPAD) için başvuru yapılmıştır. Gürcistan-Bulgaristan-Türkiye Proje ortaklarıdır. Projemiz kabul olduğu takdirde proje tutarı bir milyon Euro olup beş yüz bin Euro su Babaeski Ziraat Odası’na diğer paydaşlara verilecektir.

Süt fiyatlarındaki dalgalanmaları, girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle Süt fiyatlarında ve Sütte farkındalık yaratabilmek Süt üretiminin ve tüketiminin artırılması amacıyla Odamızca üyelerimize, konuklarımıza süt ikramı yapılmış olup Süt üreticilerinin karşılaşmış olduğu sorunlar ve çözüm önerileri basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştur.

Bundan sonraki çalışmalarımız hizmetlerimiz aynı özveri aynı kararlılıkla gevşemeden sizlerden aldığımız güçle hep birlikte yolumuza devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesile ile Genel Kurulumuzun odamıza Babaeski’miz, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor bol bereketli bir sezon geçirmek dileğiyle sevgiler, saygılar sunuyorum.”

Babaeski Ziraat Odası Genel Kurul seçimini, seçime tek liste ile giren Şahin Arslan ve ekibi kazandı.

Babaeski Ziraat Odası Meclis Başkanlığı seçiminde 50 delege oy kullanırken, 48 oy geçerli 2 oyda geçersiz sayıldı.

Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı Meclis Adayları şu kişilerden oluşuyor; Asil Üyeler: Şahin Arslan, Turgut Abalı, Eray Durgut, Gökhan Karayel, Cemal Yalçın, Ercan Göç, Ercan Şenol, Hakan Günay, İsmail Arabacı, Hakan Altıntaş, Serdinç Taşkın, Arif Okumuş, Selami Yılmaz, Mehmet Akcan, İlhan Koç, Semih Kahraman, Zafer Çevik, Bülent Güler, Mehmet Kılıç, Yücel Uslu, Erdem Dal.

Yedek Üyeler; Hasan Albayrak, Efrayim Gider, Halil İbrahim Aykurt, Hasan Çilingir, Erdinç Bostancı, Murat Yaraş, Lütfi Gök, Ahmet Okur, Erdal Bilen, Necmi Türkücü, Şahin Avcu, Hasan Kırık, Yılmaz Tarhan, Ali Engin, Vahit Diler, Cengiz İçmez, Engin Kahraman, Ali İhsan Yılman, Ahmet Emin Titrer, Fatih Altınsoy, Yücel Erdoğan.

Babaeski Ziraat Odası Yönetim Kurulu Adayları seçiminde ise; 20 delege oy kullanırken, oyların tümünü beyaz liste kazandı.

Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu’na şu adaylar seçildi. Asil üyeler: Şahin Arslan, Arif Okumuş, Erdem Dal, Ercan Göç, Bülent Güler, Mehmet Akcan, Gökhan Karayel. Yedek Üyeler: Eray Durgut, Semih Kahraman, İsmail Arabacı, Zafer Çevik, Hakan Altıntaş, Selami Yılmaz, Hakan Günay.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com