Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 8 Ağustos 2023 587 Görüntüleme

‘’’Talebimizin değerlendirmeye alınamayacağı  tarafımıza bildirildi’’

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Dt. Yasemin Ertaş, 15. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinin başvuru süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Talebin değerlendirmeye alınamayacağının Kırklareli Kent Konseyi’ne bildirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada;

‘’Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Belediyesi iş birliği ile bu yıl 8/9/10 Eylül 2023 tarihlerinde yapılması planlanan 15. YAYLA BOLLUK, BEREKET, HASAT ve BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİ taslak programı için ilk başvurumuz 25 /05/2023 tarihli /42 sayılı evrak no ile son başvurumuz da 11.07.2023 tarihli /56 evrak no ile yapılmıştır. Kırklareli Belediyesi Başkanlığınca 07/08/2023 tarih E-88265177-804.01-16518 sayılı evrak ile başvurumuza cevap verilmiştir.

Özetle ;

30.06.2021 tarihli 31527 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin “Tasarruf tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi “Temsil, Tören, Ağırlama ve Tanıtım Giderleri” ana başlığı altında ele alınan “Uluslararası toplantılar ile milli bayramları hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır. Temsil, tören ve ağırlama ödenekleri, zorunlu haller dışında kullanılmayacaktır.” yazısı kapsamında talebimizin değerlendirmeye alınamayacağı hususu tarafımıza yazılı olarak bildirilmiştir.

Genelgeye rağmen 12/Eylül/2021 ‘de 13. sü ve 9/10/11 Eylül/2022 ‘de 14. ‘sü yapılan Yayla Bolluk , Bereket Bağ Bozumu Şenlikleri için Kırklareli Belediyesine Kırklareli Kenti Konseyi ve Kırklareli halkı adına şükranlarımızı sunarız.

Gelenek bir anlamlar birikimidir. Kendisinden her bakımdan yararlanmaya açık bir etkileşim alanı yani hinterlandtır.

Görev sürem içinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde yöre insanının sabrı, emeği, azmi, yardımlaşması, alın teriyle; bereketin ve umutların paylaşıldığı bağcının bayramını ;birlikte sevinç ve coşkuyla kutlamayı amaçladık.

M.Ö 6500-M.Ö 4300 yıllarına değin kesintisiz süren bir dönemi temsil eden Aşağı Pınar Höyüğünü; yalnızca mimarisi ve buluntu topluluğu olarak değil, beslenmesi ve dönemindeki doğal çevre ortamı ile birlikte anlatabilmek için 14. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleriyle Uluslararası Aşağıpınar Höyüğü Çalıştayını birleştirdik. Atıl olan topraklardaki bilgiyi, kullanabilecek bilgiye dönüştürerek halka ulaştırdığımız 14.Yayla Bolluk Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinde Balkan Rumeli Yemek Atölyesi etkinliği ile muhacır kültürünün etkilerini çok fazla görebileceğimiz Kırklareli mutfak kültüründe yemek çeşitliliği ve zenginliğini yansıtmayı amaçladığımız çalışmalarımızda; yerel mutfak kültürünün kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerini gelecek nesillere aktarmaya çalıştık.

“Aşağı Pınar” temasıyla Aşağı Pınar kazılarından çıkan tarihi eserlerden yola çıkarak yapılan özgün çalışmalarla Seramik Atölyeleri sergileri,

modern karma resim ve heykel sergisi, fotoğraf sergileri yapıldı. Kültür Sanat sokağımızda oluşturduğumuz çocuk atölyelerinde Aşağı Pınar Höyüğü kil heykelcikleri atölye çalışmalarıyla bugün açık hava müzesi ve Kırklareli müzesinde yer alan heykelciklerden ilham alınan; yapıldığı dönemin tarihi, mimarisi, felsefesini, sosyolojik ve psikolojik etmenler ışığında analiz etmeyi öğrenmelerini amaçladığımız çocuk atölyesi çalışmalarımız, oyuncak ve felsefe atölyesinde ‘gelecekte yapay zeka ve insan ilişkileri ‘ konulu çalışma, ‘Picasso’nun kübist portreleri ‘atölye çalışması, çocuk ve genç atölyeleriyle uygulamalı metotlarla çocuklarımıza dönüşüm bilinci verildi.

“KIRKLARELİ’NİN KIRK ÜZÜM LEZZETİ” ile üzümün kullanıldığı faklı reçeteleriyle gastronomi şöleni yapan gönüllü üreticimiz, “Kadın Trampet Takımı”, “Kadın perküsyon grubu” ile gönüllü destek veren guruplarımız, bölgemizde yürütülen yaşamı savunma mücadelelerini, yerel ve genel basına taşıyarak gündem oluşturma ve sürdürülen mücadeleyi en geniş kitlelere ulaştıran gazetecilerimizi ağırlamaktan gurur duyduk.

14. Yayla Bolluk ,Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında muhtarlarımızı ziyaret ettik, köy halkıyla görüşerek bilgilendirme yaptık. Kahvehanelere, süt toplama ünitelerine ve köy kooperatiflerine afişlerimizi astık, broşürlerimizi bıraktık.

Üreticilerimize kurulacak standlar hakkında bilgi verip davet ettik, coğrafi işaretli ürünlerimizle yerel üretim ve kırsal kalkınmanın desteklenmesini, geleneksel bilgi ve kültürel değerlerin korunmasını, turizm potansiyelinin artırılmasını hedefledik.

Çok geniş bir yelpazede, zengin bir içerikle düzenlenen şenlik programı, farklı kategorideki etkinliklerle adeta bir sanat festivaline dönüştü.

Kısacası 14. Yayla , Bolluk , Bereket , Hasat ve Bağ Bozumu şenlik programımızda Anadolu’dan Avrupa’ya Neolitik köprü Aşağı Pınar temasıyla kültür, sanat, spor etkinliklerimiz ;akademik ve pratik tecrübeleriyle Trakyada bağcılık, tarım, hayvancılıkta yerel kalkınma modeli ve üretim felsefesini anlatan konuklarımızla birlikte hem öğrendik, hem eğlendik. Ürettiğimizi sevgiyle paylaşacağımız şenlikleri tekrar yapabilmek umuduyla, neşemiz bol üzüntümüz hiç olmasın!

Değerli üreticiler verdiğiniz destek, emeğiniz, sabrınız için teşekkür ediyorum. Kırklareli’ye kattığınız değerin ve alınterinizin karşılığını alacağınız günler dileğiyle..’’ denildi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com