Ana Sayfa Bölge, Gündem 28 Aralık 2022 498 Görüntüleme

Tarımsal Kuraklık Raporu güncellendi

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi toplandı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde, gerçekleştirilen toplantıda yapılan sunumların ardından Tarımsal Kuraklık Raporu, Komisyon Üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda güncellendi.

İl Tarım Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında “Tarımsal Kuraklık Yönetiminin Görevleri Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik” gereği olası kuraklık ihtimalini önceden değerlendirmek ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla gerçekleştirilen Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi toplantısına Vali Yardımcısı Yusuf Güler başkanlık etti.

İl Kriz Merkezi (TKİKM) komisyon üyeleri olan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Güler, tüm paydaşların sürece dâhil edilmesi ile olası kuraklık ihtimaline karşı, kuraklığın etkilerinin azaltılması ve etkin bir mücadele programının uygulanması için İl Kriz Merkezince eylem adımlarını içeren prosedürlerin toplantıda kararlaştırılacağını ve sahada etkin bir takibin sürdürüleceğini söyledi.

 

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, tarım, orman ve su alanında iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak tedbirleri almak, küresel ısınmayı azaltacak üretim yöntemlerine geçmek ve doğal kaynakları verimli kullanmanın artık bir tercih değil zorunluluk haline geldiğinin altını çizerek, “Tarımsal Kuraklık Strateji Eylem Planı ile tüm alanlarda kuraklıkla ilgili bilinç düzeyinin artırılması, paydaşların sürece dahil edilmesi, sürdürülebilir tarımsal su kullanımının planlanması, gerekli tedbirlerin önceden alınması hedeflenmektedir. Küresel ısınma, fiziksel ve tabii çevre, şehir hayatı, kalkınma ve ekonomi, teknoloji, tarım ve gıda, temiz su ve sağlık olmak üzere hayatımızın her safhasını etkilemektedir. Geçmişte yaşanan tarımsal kuraklıklar, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile gelecekte daha yoğun tarımsal kuraklıklarla karşı karşıya kalınacağına işaret etmektedir. Doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı sonucunda, su kaynaklarımız yok olma riskiyle karşı karşıyadır.

Kuraklıkla mücadele kapsamında Devletimiz birçok tedbir ve öncelik belirlemekte, bu alanlarda yapılan projelere ve üreticilerimizin etkin ve verimli sulama ile ilgili uygulamalarına destek vermektedir. İlimizde de yağmur hasadı, kapalı sulama sistemleri, kuraklığa karşı dayanıklı çeşit denemeleri ve bu çeşitlerin üreticiler tarafından benimsenmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.” Dedi.

Sunumların ardından Tarımsal Kuraklık Raporu Komisyon Üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda güncellendi.

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com