Kırklareli Valiliği himayelerinde Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organize ve sekreteryasında ekonomik ve kültürel uyum çalışmaları kapsamında Dezavantajlı Toplum Kesiminde yaşayan bireylere yönelik kurumlar arası işbirliği çalışmaları Umutlu Yarınlar Projesi ile hayata geçirilmişti.
Haber: Umut AL
Umutlu Yarınlar Projesi kapsamında Fatih İlkokulu ve Ortaokulu’ndan 40 öğrenci Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek, Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere polislik mesleği ile ilgili mesleki tanıtım programı gerçekleştirildi.
Öğrencilere emniyet müdürlüğünde, emniyet personeli tarafından polisliğin tanıtımı, görevleri ve branşları ile ilgili bilgiler ve en başta polisliğin tanıtımı olmak üzere, polislikte eğitim geçmişi, mezun olunan lise ve üniversite, iş hayatına başlama şekli, özel ve kamuya atanma, polislik mesleğinin gerektirdiği kişilik özellikleri, yetenekleri, polisliğin çalışma şartları anlatıldı.
Program sonunda öğrencilere Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından satranç takımı, hikaye ve boyama kitabı hediye edildi.
UMUTLU YARINLAR PROJESİ
Sağlıklı bir toplum; bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluşur. Bireylerin tüm yönleriyle sağlıklı olabilmesi ise, aile ve çocukların çok yönlü gelişimine ve eğitimine önem vermek ve onları rol model çalışmaları ile desteklemekle mümkündür.
Kırklareli Valilik Makamı himayelerinde Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organize ve sekreteryasında ekonomik ve kültürel uyum çalışmaları kapsamında Dezavantajlı Toplum Kesiminde yaşayan bireylere yönelik kurumlar arası işbirliği çalışmaları Umutlu Yarınlar Projesi ile hayata geçirilmiştir.
Umutlu Yarınlar Projesi ile;
- Dezavantajlı toplum kesimindeki ailelerin sosyo-kültürel ve ahlaki açıdan gelişimlerinin sağlanması,
•Sanatsal faaliyetlere ilginin arttırılması ve bu faaliyetlere olan yeteneğin ortaya çıkartılması,
•Bireylerin Akademik açıdan desteklenmeleri,
•Bireylerin zaman ve enerjilerinin kültürel etkinlikler üzerine yoğunlaşması ile olumsuz alışkanlık edinme riskinin önüne geçilmesi.
•Üniversite öğrencilerinin rol-model çalışmaları ile çocuklarda farkındalık oluşturulması ve çocukların toplumsal yönünün geliştirilmesinin desteklenmesi,
•İyi karakterli bireyler yetiştirebilmek, temel değerleri pekiştirmek, topluma psikolojik bilişsel ve sosyal gelişimini tamamlamış bireyler kazandırabilmek için değerler eğitimi verilmesi,
•Ekonomik yardımlarla hayatını idame ettiren bir grubu, istihdam edilebilir kılmak ve kayıtlı ekonomiye dahil etmek,
•Kamu hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırıp, hızlandırmak,
•Risk değerlendirme çalışmaları yapılarak sorun çözme odaklı yöntemlerin hayata geçirilmesi ile yerinde ve zamanında sosyal hizmet müdahalesi yapılması ,
•Dezavantajlı kesimde yer alan ailelerin çocuklarının eğitim hayatlarına destek olmak, toplumsal iyileştirmeye katkı sağlamak, amaçlanmıştır.