Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Kırklareli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kadir Oğuz, geçtiğimiz Cuma günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e veda ziyaretinde bulundu.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Vali Bilgin, Albay Oğuz’a Kırklareli’nde görev yaptığı süre içerisinde gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki görevinde başarılar diledi.
Yüksek Askeri Şura (Yaş) Nedir?
Yüksek Askerî Şûra ya da kısaca YAŞ, Türkiye Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak Ankara’da yalnızca barış zamanlarında görev yapmak üzere oluşturulan kuruldur. Yüksek Askerî Şûra, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanır. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şûrayı toplayabilir. Yüksek Askerî Şûra ilk olarak 1972 yılında toplanmıştır.
Görevleri nelerdir?
Yüksek Askeri Şuranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Yüksek Askeri Şûranın görevleri şunlardır; Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan askeri stratejik anafikrin (Konseptin) tespiti ve gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesi hususlarında görüş bildirmek.
Silahlı Kuvvetlerin anaprogram ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek. Silahlı Kuvvetlerle ilgili olup önemli görülen mevzuat taslaklarını inceleyip görüş bildirmek. Cumhurbaşkanının lüzum gördüğü hallerde Silahlı Kuvvetlerle ilgili diğer konular hakkında görüş bildirmek. Mevzuatla verilen görevleri yapmak.
Toplantı çokluğu ve oylama
Yüksek Askeri Şûra, bütün üyelerin katılması ile toplanır.
Ancak özürü olanlar toplantıya katılamayacaklarını (Toplantı gününden önce) Şûra sekretaryasına bildirirler. Kararlar toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır. Oylarda eşitlik halinde Başkanın katıldığı tarafın oyları geçerli sayılır. Oylama işlemi aksine bir karar alınmadıkça açık olarak yapılır. Toplantıya katılamayan üyeler, gündemdeki konular hakkında, görüşlerini yazılı olarak bildirebilirler.
Askeri Şûra kararları Cumhurbaşkanının onayı ile tekemmül eder.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Vali Bilgin’e veda ziyareti
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
“Kırklareli’de 2025 Yılı Mart Ayı İhracatı, 2025 Yılı Şubat Ayına Göre %39,72 Arttı”
-
Kırklareli Belediyesi’nden Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Projesi
-
TARIMDA VERİMLİLİĞİN ANAHTARI
-
“PATİLİ YATAKLAR” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
-
Başkan Derya Bulut’tan Esnaf ve Vatandaşlara Bayram Ziyareti
-
BAŞKAN FIRAT YAYLA, PAVLİ ATÖLYE KÖY KAHVEHANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
-
Alpullu Belediyesi’nden Temizlik Seferberliği
-
Kırklareli TSO’nun 2025 Yılı Mart Ayı İçerisinde Gerçekleştirdiği İşlemlerin İstatistikleri Paylaşıldı
-
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den Vize’ye Ziyaret
-
BÜYÜKMANDIRA YÜZYILLIK GELENEKSEL GÜREŞ ORGANİZASYONUNA HAZIRLANIYOR
-
Babaeski’de Kokarca Zararlısına Karşı Mücadele Başladı
-
Geleceğin Sporcuları Ödüllendirildi